top of page

Meditatie 2.0

In deze cursus laat ik je kennismaken met verschillende Meditaties, Visualisaties, de Yama’s en Nyama’s, Chakra’s en Mudra’s en maak ik gebruik van muziek, mantra’s, pranayama en allerlei andere technieken.

Middels de Yama’s en Nyama’s brengen we verdieping aan in ons leven en in onszelf met als gevolg dat we de kwaliteit van ons leven verbeteren.

De meditaties en visualisaties brengen ons verstilling en de nodige rust waar we zo naar verlangen. Voorts een stukje “levenskunst” – hoe het leven te leven, want hoe maak je nu je dagelijks leven met al wat zich aandient beter te handelen. We weten allen dat het dagelijks bestaan niet altijd gemakkelijk is, we krijgen allemaal te maken met de klappen van de zweep. Het oude gezegde “ieder huis heeft zijn kruis” heeft zijn sporen inmiddels wel verdiend. Maar hoe ga je dan om met de tragiek, de teleurstelling, het verdriet, de pijn … ook hiervoor geef ik verschillende handvatten.

Dus als je jezelf beter wilt leren kennen en begrijpen en je het leven ‘an sich’ beter wilt leren hanteren, dan is deze cursus bedoeld voor jou.
Kernwoorden hierin zijn: Verstilling, Verdieping, Verwondering … Verwerking, Loslaten, Helen

Een blok van 10 wekelijkse lessen.

Wanneer:

Deze cursus wordt afwisselend gegeven op maandag van 19.00 uur tot 20.00 uur, op vrijdag van 09.00 – 10.00 uur en bij uitzondering op de zaterdag

Eerstvolgende cursus is op maandagavond 17-02-2025 om 19.00 uur.

Tarief:

€225,-

Reacties:

Dank je wel lieverd! Wat een bijzonder mooi groepje 🙂 en zo dankbaar om je wijsheid te mogen ontvangen; namasté xx tot snel liefs Carla

Deze cursus is voor iedereen die zichzelf al kent en toch op zoekt durft te gaan naar een nog betere versie!! Elke les is een eye opener. Ik was een lieve nuchtere zelfstandige vrouw, door de cursus ben ik eindelijk ook mild geworden naar mijzelf. Zou de cursus zo weer doen met wat ik nu weer weet en kan.  Die zachte glimlach die is ontstaan, is na 2 jaar nog steeds niet verdwenen. Doen dus!

Chantal

Lieve Elise

Ik heb ontzettend genoten. Tijdens de meditaties kreeg ik bepaalde inzichten waar ik veel aan heb op dit moment in mijn leven. En ik kreeg ook zo’n warm en blij gevoel. Zo van: ‘wat er is, is goed’ 🙂

Liefs Carla

Hoi Elise,

Graag wil ik je bedanken voor zowel de fijne meditatielessen als de privé-sessies. Een half jaar geleden kwam ik in een burn-out terecht. Ik voelde me wankel, emotioneel en had continu een wir war aan gedachten in mijn hoofd. De meditatielessen waren voor mij een rustpunt in de week. Een bewust moment om even echt tot mezelf te komen in een fijne groep met gelijkgestemde mensen. De mooie woorden aan het begin van iedere les hebben me geholpen om op een andere manier naar dingen te gaan kijken. Ik ben er nog niet, maar zeker wel goed onderweg en ik ben dankbaar voor de hulp die ik daarbij van jou heb (gehad)!

Veel liefs, Astrid

Lieve Elise,

De kracht van de stilte bracht me naar nog verdere verdieping. Het mediteren en de yama’s en nyama’s vond ik heel speciaal en ik kon het sterk voelen binnen in mezelf op de plek waar alles goed is, je alles los kan laten, totaal jezelf kunt zijn en nieuwe inzichten krijgt, is zo mooi. Het heeft me diep geraakt.

Het was weer een hele mooie en bijzondere ervaring waar ik veel van heb geleerd!

Heel veel liefs en een dikke knuffel,

Marloes

Lieve Elise,

Wat waren het weer mooie meditatielessen. Het heeft zeker veel voor mij gebracht; de kijk op het leven, positiviteit en heel veel mooie momenten. Het was zeer waardevol, ik wil jou hiervoor bedanken!

Veel liefs Marijke

Lieve Elise,

Ik wil je bedanken voor de fijne, mooie, leerzame meditatie cursus. ik ben je dankbaar …

Liefs Vivian

Lieve Elise,

Bedankt voor je luisterend oor, je wijze raad en vooral het vlammetje in mij die steeds verder aangewakkerd wordt, door jou!

Liefs Ellis

Hoi Elise,

Ik heb nagedacht over wat de cursus ‘meditatie 2.0’ mij gebracht heeft en heb dit geprobeerd samen te vatten in onderstaande tekst.

De meditatie voor gevorderden zou ik voor mij persoonlijk in een woord kunnen samenvatten: verdieping.
Niet alleen verdieping van de rust in mijzelf, maar ook een persoonlijke verdieping…een nadenken waarom ik zaken op en bepaalde manier doe, zie of opvat. De yama’s en nyama’s zijn de rode draad in deze cursus. Deze worden uitgelegd met (persoonlijke) verhalen van Elise doen je nadenken over jezelf. Samen met de technieken die Elise gebruikt (mudra’s, mantra’s, muziek enz.) zorgt dit voor mooie en soms ook confronterende en openbarende meditaties. Iedereen had binnen de cursus zijn of haar eigen opvattingen en ervaringen, daar was ruimte voor en dat zorgde voor een prettige sfeer. De lessen bleven bij mij op een zeer prettige manier hangen en een aantal oefeningen kon ik direct gebruiken in mijn dagelijkse leven, bijvoorbeeld een oefening waarbij je d.m.v. een visualisatie zaken los laat. Heel fijn!
Als je genoten hebt van de meditatiecursus en op zoek bent naar nog meer verdieping dan kan ik deze cursus zeker aanraden!

Groetjes,
Inge

Lieve Elise,

Deze meditatie cursus wil ik ook zo super graag volgen en zeker na de verhalen die ik van mijn mama heb gehoord dat het zo fijn was.

En wat is er nou fijner om van nog een keer meditatie cursus 1 zo in meditatie cursus 2 te rollen lijkt me ideaal mijn gevoel zegt dus heel hard jaaaaaa

Dus ik meld me heel graag aan voor deze meditatie cursus 2.0 als dat mag!

Liefs Marloes

Lieve Elise

Bedankt voor alle fijne lessen.
Wat heb ik veel geleerd bij je!

Het is wonderbaarlijk dat ik in het verleden zo veel geprobeerd heb om met angsten om te gaan. Er was maar weinig wat mij echt heeft geholpen.
Tot ik in aanraking kwam met jou en de yoga lessen van jou!
En na een paar privé sessies en de meditatie cursus van 10 weken leerde ik veel dingen over mezelf en de wereld om me heen!
Ik ben over dingen anders na gaan denken en gaan doen.
Het kan zo makkelijk zijn!
Alle tips en oefeningen die we leerden, waren bijzonder
Had ik jou maar eerder ontdekt, maar beter laat dan nooit !

Lieve Elise, nogmaals bedankt, je ziet me terug !!

Dikke knuffel en kus Anita

Lieve Elise,

Nogmaals enorm bedankt voor je enthousiasme en je mooie manier van les geven!

Liefs Mariëlle

Lieve Elise,

Deze meditatiecursus heeft mij vooral laten zien en voelen dat je zelfs als je in een situatie zit van rouw en heel veel verwerken dat je dan zelfs als is het soms iets lastiger en even zoeken ook bij je eigen stilte plek kunt komen en er even niets is alleen ‘stilte’ en dat is bijzonder.

En dat het zelfs wegen opent om te ontladen wat er thuis niet uitkomt, en dat is fijn en lucht op.

Na allebei de cursussen 2x te hebben gevolgd  heb ik heel veel over mezelf geleerd vooral dat je het niet ver hoeft te zoeken want het geluk zit in jezelf en dat je mooi bent zoals je bent.

Dank voor deze mooie lessen❤

Tot snel!

Dikke knuffel xxx Marloes

bottom of page