top of page

Ademtherapie

Ademhalen hoort een vanzelfsprekendheid te zijn, een automatisme. Dat is het natuurlijk ook, het wordt automatisch aangestuurd door je lichaam. En toch ademen veel mensen op de verkeerde manier; een te hoge of te snelle ademhaling of het vastzetten van de ademhaling. Bij de yoga (de Pranayama ontbreekt in geen enkele les) ontmoet ik dikwijls mensen die niet op de juiste manier ademhalen, veelal door hoge werkdruk, spanningen, teveel hooi op de vork of anderszins zaken die de balans in het leven verstoren. Door de ademhaling weer in orde te brengen, breng je ook weer orde in jezelf en je dagelijks leven. Een natuurlijke en ontspannen adembeweging zorgt voor een natuurlijke en ontspannen lichaam en geest. Spanning, onzekerheid, onrust en angst verdwijnen dan en daarvoor in de plaats ervaar je stabiliteit en rust.

Ademhalen is één van de belangrijkste processen in ons leven; hier begint en eindigt het leven mee, maar hier staat en valt ook alles mee. In deze cursus reik ik jullie verscheidene ademhalingsvormen aan. Uiteraard de Buikademhaling – het opperhoofd tussen de ademhalingen – de Ujjayi ademhaling die irritaties, frustraties en spanningen als sneeuw voor de zon doet verdwijnen, maar ook ademhalingsvormen die meditatief, kalmerend, vitaliserend, spierspanning verlagend of rustgevend zijn en zelfs eentje die je vrolijk maakt!

Waar de ademhaling gaat, volgt de geest …

Wanneer:

De cursus wordt afwisselend gegeven op maandag van 19.00 – 20.00 uur of op de vrijdag van 09.00 – 10.00 uur en bij uitzondering op de zaterdag.

Eerstvolgende cursus start op maandag 3 juni 2024 om 19.00 uur.

Mocht dit nog te lang duren voor je, zou je kunnen kiezen voor een privé les Ademtherapie, dan zal ik op de persoon gericht enkele handvatten en technieken aanreiken waardoor je zeker geholpen bent.

Tarieven:

Cursus van 6 achtereenvolgende lessen: 135,-

Mogelijke gevolgen van een verkeerde ademhaling:

–      Moeite met praten of helder denken/concentreren
–      Afwezig gevoel
–      Vermoeidheid
–      Prikkelbaar
–      Huilen (schijnbaar zonder reden)
–      Onzeker gevoel
–      Depressief gevoel
–      Onwerkelijk gevoel
–      Ongelukkig gevoel
–      Afwezig gevoel

–      Nervositeit/Gejaagdheid
–      Vaak zuchten/geeuwen
–      Benauwd gevoel
–      Duizeligheid/licht in ’t hoofd
–      Oprispingen/hikken
–      Ademnood

Reacties:

Lieve Elise,
Ik vind het zo jammer dat de lessen alweer voorbij zijn. Heb genoten, gelachen en gehuild.
En dat kan allemaal zonder oordeel of schaamte. Dat verschillende ademhalingen zoveel los kunnen maken vond ik verassend!! Ik vond het ook een hele fijne groep! En zodra ik 1 voet binnenzet bij jou begint de ontspanning al … En dan dat kopje thee ter afsluiting … heerlijk!
Heel erg bedankt voor de fijne lessen, en zeker tot ziens weer 🙂
Liefs levi

Oh wat ben je toch lief…..dank je wel 🙏 dikke zoen 💋 liefs xx Carla

Hallo Elise,

Veel dank hiervoor !! Erg fijn om mee bezig te zijn en gedurende de dag ook te weten dat dit er allemaal is! Alleen het tussen de bedrijven door even ‘lekker goed’ ademhalen en de glimlach aanhouden geeft al relax…

Tot snel!

Warme groet, Gert-Jan

Dank je wel Elise voor de eerste les ademen!

Ik kom met plezier naar je toe, en ben blij dat ik nu al resultaat boek met mijn ademhaling….  Fijn dat we ook thuis aan de slag kunnen. We gaan weer oefenen!!!

Tot volgende week,
Groetjes Vivian

Lieve Elise,

Het was weer een genot op les te mogen hebben van jou. Ik heb er weer veel van geleerd en het was zeker een aanvulling op de meditatie en de yoga.

Dank je wel lieve Elise,

Groetjes Mieke

Hoi lieve Elise,

Ik wil graag nog tegen je zeggen dat ik (nog steeds) ontzettend veel heb aan je ademhalingsoefeningen. Ik oefen nog steeds, en heb helaas nog steeds wel eens last van paniekaanvallen, maar ik kan mezelf nu rustig krijgen tijdens een aanval, of als ik het aan zie komen. Zo ontzettend fijn! De ademtherapie was echt fijn om ontspannen het weekend in te gaan en ik kijk hier heel positief op terug.

Groetjes Tessa

Lieve Elise,

Voor mij was het een hele goede opstap om weer bij mijn natuurlijke ademhaling te gaan komen. Het zal nog flink oefenen en blijven toepassen zijn om het goed onder de knie te krijgen en dat het een gewoonte gaat worden, maar ik ben blij dat ik nu de handvatten heb! Ik heb vooral veel geleerd op wat voor manieren je allemaal kunt ademhalen en die mij kunnen kalmeren.

Tot bij de yoga!

Liefs Marloes

Bedankt Elise. Het werkt echt voor meer rust! En ook bedankt voor het compliment!

Groetjes, Karin Beugelsdijk

Lieve Elise,

Dank voor de ademhalingslessen! Ik heb er veel van geleerd en heel veel baat bij gehad. En dan nu de yoga … hier gaan we in het nieuwe jaar lekker mee door!

Heel veel liefs, Sietske

Hoi Elise,

Je ademhalingstechniek die je vorige keer aangaf heeft me wel geholpen, er kwam veel emotie los. Ik had inderdaad mijn gevoel afgesloten, en was ik me ook bewust van. Door de hele situatie adem ik steeds minder goed naar mijn buik. In contact te blijven met mijn emotie is dus een belangrijk punt voor me …

Groetjes Levi

Goedemorgen Elise,

We zien elkaar morgen weer voor de ademhaling les.

Ik wil je nog bedanken voor de les van vorige week! Het voelde letterlijk alsof ik mijn tranen weer heb teruggekregen. En voor iemand die haar emoties ‘lekker’ ver weg heeft gestopt (en er daardoor inmiddels moeilijk bij kan komen) is dat echt een kadootje.

Groetjes, Edmée

Hoi Elise,

Ik ben ontzettend blij in deze hectische tijden jouw cursus te hebben gevolgd. Door de verschillende ademhalingen die je ons hebt laten zien kan ik voor mijzelf er 1 uitkiezen die ik op dat moment nodig heb om weer relaxed te worden. Ik ben een stuk meer ontspannen geworden en ook bij mijn hardlopen merk ik vooruitgang door een betere ademhaling. Dank je wel, voor je fijne cursus!

Groetjes Klaudia

Elise,

Wat ben je toch lief.

Je bent nog niet uit mijn leven, hoor.

Kom graag nog eens naar een les.

Liefs Cyrilene

Hoi Elise!

Hartelijk bedankt voor de lessen Elise, ik vond het hartstikke fijn!!

Groetjes Amy

Hallo Elise,

Inmiddels al een aantal weken de ademhalingstherapie achter de rug en het was een waardevolle ervaring. Ademen lijkt zo normaal en gewoon tot je de techniek die je krijgt in de les gaat toepassen, toen had ik in de gaten dat mijn ademhaling niet altijd goed zat.

Ik  heb ook de techniek kunnen toepassen bij een pijnlijke enkel, de fysiotherapeut nam mij flink onderhanden, door de ademhalingstechniek kon ik de pijn verminderen. Als ik een drukke dag heb gehad, dan doe ik een rustgevende ademhaling, die voor mij werkt en kom zo tot rust en weer bij mezelf.

Voor iedereen die denkt om deze cursus te gaan volgen, je krijgt er geen spijt van het is een echte aanrader!

groetjes Winny

Hoi Elise,

Bedankt voor de ademtherapiebijeenkomsten. Het was een rustpuntje in de week. Ik ben er zeker rustiger en zelfverzekerder van geworden. Én ik heb van alle oefeningen en mogelijkheden van ademhalen vast nog heel lang plezier!

Thanks en tot gauw,

Groetjes, Emmy

bottom of page