top of page

Elise Schuitenmaker
Eigenaresse | Yoga docente

Mijn naam is Elise Schuitenmaker. Ik ben moeder van drie kinderen en geef inmiddels alweer lange tijd les in mijn yogastudio in Bergen op Zoom. Jaren geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met Yoga. Binnen enkele weken kon ik de positieve fysieke en mentale effecten ervan bemerken. Ik was verrast door het feit dat een bewegingsvorm als yoga met een dusdanig zacht karakter zoveel veranderingen teweeg kan brengen in een mensenleven.

Voordat de yoga op mijn pad kwam, heb ik jarenlang in de sales- en marketing branche gewerkt, maar ik voelde uiteindelijk dat dit niet meer bij mij paste. Zoals vaak gebeurt kom je ergens in je leven op een punt dat je je realiseert dat je iets anders met je leven wilt doen, bij mij was dat niet anders. Ik gooide het roer om en besloot tot het volgen van de opleiding tot yogadocente.

Ik wil mensen laten kennismaken met de Yoga en hen laten ervaren dat je middels de Yoga goed in je kracht komt te staan, je meer rust gaat ervaren, dat onzekerheden, twijfels en het piekeren gaan verdwijnen en dat je als het ware een stuur in handen krijgt voor het dagelijks bestaan.  Je komt simpelweg goed in je velletje te zitten!

Het bijzondere aan yoga vind ik dat het aanvult wat je nodig hebt. Ben je erg gespannen en wil je je hoofd leeg maken? Dan geeft yoga je de rust en een leeg hoofd. Ben je wat onzeker en weet je niet zo goed welke kant je op moet? Yoga geeft je de kracht, moed en zelfvertrouwen om de juiste keuzes te maken en om je goed te voelen.

Je vindt bij mij aandacht, liefde, humor en natuurlijk spiritualiteit, maar dan geen zweverig gedoe, geen tierelantijnen. Gewoon jij en de mat, meer heb je niet nodig. En dan jezelf weer ontmoeten en ervaren … Yoga is volledig geïntegreerd in mijn leven en geeft mij nog iedere dag zoveel vreugde en een diep gevoel van geborgenheid en dat gevoel gun ik iedereen!

Ik kan er nog zoveel meer over vertellen maar iedereen beleeft het toch weer op een andere manier. Vandaar dat het enige wat je kan doen is, het lekker komen ervaren!

 

Namasté en liefs,

Elise

bottom of page