top of page

Meditatie voor beginners

Op een rustige plek in stilte zijn, de zintuigen naar binnen gekeerd, en afgesloten van alle impulsen van buitenaf werkelijk tot rust komen. Even ‘offline” gaan, de hectiek, de verplichtingen en verantwoordelijkheden achter je latend, keer je terug naar jezelf. Thuiskomen bij jezelf. Dan kalmeren onze gedachten, waardoor de geest meer ruimte krijgt en het eigenlijk Zelf aan bod kan komen. Dan kom je uit bij een heerlijk vredig gevoel, noem het gelukzaligheid. Iets wat niemand je kan geven, maar ook niemand je kan ontnemen. Een plek waarnaar je altijd kunt terugkeren.

Je bent meer dan alleen de naam die je draagt of de dingen die je doet. Meditatie leert je te luisteren naar je ware Zelf en laat je de werkelijke schoonheid en vreugde van het leven ontdekken en waarderen. Onze gebruikelijke definities van wie of wat we zijn, verdwijnen geleidelijk naar de achtergrond en er onthult zich een innerlijke wereld die voorheen onzichtbaar was. Meditatie laat zich niet vangen in woorden. Meditatie is een ervaring, om het te begrijpen moet je het dus zelf ervaren.

Dus als je zoekend bent naar geluk, zoek niet verder. Het is er al binnenin, het moet zich alleen nog openbaren.

Deze cursus is echt bedoeld voor mensen die willen leren mediteren. Een afgeronde cursus van 10 lessen waarin een twintigtal verschillende vormen van meditatie worden aangereikt, zodat je zelf kunt ervaren welke vorm van meditatie het beste bij je past. Met hetgeen aangereikt wordt, kun je daadwerkelijk thuis aan de slag.

Een aantal keren per jaar wordt een afgeronde cursus gegeven in een cyclus van 10 lessen, in de tussentijdse periode worden vaak losse meditatie lessen gegeven afgewisseld met speciale themalessen.

Wanneer:

Deze cursus wordt afwisselend gegeven op maandag van 19.00 – 20.00 uur, op vrijdag van 09.00 – 10.00 uur.

Eerstvolgende cursus is op maandag 07-10-2024 om 19.00 uur.

Tarieven:

Cursus “Leren Mediteren” (10 lessen)   : 225,-

Reacties:

Lieve Elise,

Met veel plezier kijk ik terug op de meditatie lessen. Het heeft mij veel gebracht. Het was een gezellige groep en samen hebben we veel bereikt. Ik heb de stilte en rust in mezelf terug gevonden, dat had ik nooit gedacht. Ook thuis probeer ik zo vaak mogelijk te mediteren, zodat ik het fijne rustige gevoel kan vasthouden.

Ik dank je voor al de mooie lessen, en hoop dat er nog meer zullen volgen……

Liefs Vivian

Lieve Elise,

Waar ik heel erg blij van wordt is het feit dat ik dankzij de meditatielessen heb mogen kennis maken met het Grote Geschenk van Pure Stilte!!! De ervaring dat alle gedachten totaal niet zoveel macht hebben als verondersteld. Buiten dat ben ik trots op mezelf dat ik op mijn 50e eindelijk iets opgepakt heb puur voor mij, voor mijn groei in mijn leven zonder schuldgevoel.

Dank je wel voor deze levensles!

Monique

Hoi Elise,

De meditatie cursus vond ik heel verrijkend. Voorheen heb ik vaker geprobeerd om via meditatie meer rust te vinden, zonder veel resultaat. Door de opbouw in de cursus leerde ik stap voor stap toe te geven aan de stilte waardoor ik uiteindelijk veel meer rust kreeg. Bij de cursus leerden we verschillende vormen van meditatie waardoor ik de technieken die het beste bij mij passen uit kon kiezen en deze nog steeds toe pas als het nodig is of gewoon om dat het fijn is.

Groetjes Judith

Lieve Elise,

Heb genoten van de meditatie cursus. Heeft mij erg geholpen. Ben rustiger geworden. Vind het ook fijn iedere dag een half uur te mediteren. Wens je veel succes met al je cursussen en lessen.

Lieve groet, Ankie

Lieve Elise,

Ik zit thuis nog na te genieten van een heerlijke les, maar ook eentje waar ik mezelf erg tegenkwam. Ik schrok daarvan, maar het heeft me veel kracht gegeven en vooral inzicht. Ik ben blij dat ik begonnen ben met de cursus, omdat ik denk dat t me veel gaat brengen.

Daarom dank je wel en tot volgende week,

Lieve groetjes Vivian

Lieve Elise

Het momenteel helaas niet zo goed. Er is heel veel in korte tijd gebeurt. Dus best een heftige tijd. Ik heb hierbij heel veel aan je meditatie cursus gehad. Het is heerlijk dat ik toch iedere dag ( soms meerdere malen ) even uit de realiteit kan ontsnappen en daardoor momentjes van rust vind voor mijzelf.

Liefs Yvon

Lieve Elise,

Ik wil je heel erg bedanken voor het laten proeven van meditatie door middel van 10 beginners lessen mediteren. Wat heb jij mijn leven verrijkt op een prachtige manier. Voor dat ik naar je toe kwam was ik mijn eigen ik even kwijt doordat mijn leven beheerst wordt door mijn ziekte. Maar door jou ingeleid te zijn in het wonder van mediteren, heb ik weer een positieve draai aan mijn eigen ik kunnen geven. Wat heerlijk om mij zelf even op de eerst de plaats te zetten en alles los te laten. Hoe mooi en positief kan dan alles om je heen zijn. Ik heb meer rust gevonden en de grootste verandering vind is dat ik mijzelf weer op de eerste plaats heb kunnen zetten. Ik sta veel positiever en standvastiger in het leven. Sommige aspecten zijn ineens niet zo belangrijk meer, belangrijk is dat ik de rust en het geluk mag ervaren door gewoon ik te zijn. Heb erg genoten en ga zeker veelvuldig mijn rust thuis opzoeken door te mediteren en terug te gaan naar het completen geluk gevoel. Na de vakantie periode zal ik zeker je yoga lessen gaan proeven.

Bedankt voor al het mooie dat je heb toegevoegd aan mijn leven.

Veel liefs Yvonne

Hoi Elise,

Ik ben blij dat ik begonnen ben met de meditatiecursus, ik vind het zo fijn.
Waar ik gister onrustig van werd, heeft me vandaag erg geholpen nl. de mantra : ik denk, maar ben mijn gedachten niet.
Ik heb m toegepast in de MRI-scan, ik zag er zo tegenop … Ik was erg verrast dat het me lukte de meditatie te gebruiken. Het half uur in de scan vloog voorbij 😉
Ik ben nu al heel blij met deze cursus!!
Tot maandag, kijk ernaar uit.

Liefs Levi

Lieve Elise,

Hartelijk dank voor de heerlijke meditatielessen.
Het was echt een verrijking!

Starten met jou mooie wijze woorden om bij stil te staan, die mij regelmatig bewustwording gaven, was erg fijn. Hierna twee verschillende
meditatievormen. Genoeg keus om mijn eigen vormen vanuit alle lessen te kiezen.
Bedankt!

Groetjes Anke

Dank je wel, lieve Elise voor de fijne lessen en voor alles wat je voor mij hebt gedaan. Liefs Maartje xxx

Hoi Elise,

Ik wilde je nog even laten weten dat ik de 2e meditatie van vanavond echt héérlijk vond!

De meditatie ging echt vanzelf. Ik zat helemaal in m’n witte licht en kreeg gewoon een glimlach op m’n gezicht die er niet vanaf ging! Echt genoten! Dus dankjewel wel hiervoor…!!

Namasté,

Liefs Ellis

bottom of page