top of page

Workshops

Klankschalen reis

 

De oorsprong van klankschalen gaat meer dan duizend jaar terug en heeft zijn oorsprong in Tibet en Nepal. Hoe werkt het eigenlijk ... Het lichaam bestaat voor meer dan 65% uit water. De trilling van de diverse klankschalen zetten het water in ons lichaam in beweging, wat maakt dat de trilling tot op celniveau doordringt. Door de trilling van de klankschalen geven we aldus positieve impulsen aan de cellen. Zowel het geluid als de trilling heeft een helende en ontspannende werking. Een soort innerlijke massage die een harmoniserende werking heeft. Zo ontstaat een weldadig gevoel in lichaam en geest en kom je tot een diepe ontspanning.

 

Lekker relaxen, alles loslaten, je laten meevoeren in een diepe ontspanning, het ontdekken van je innerlijke rustpunt. Dat is wat je ervaart tijdens deze meditatieve klankreis met klankschalen. Al liggend onder een warm dekentje onderga je een bad van klank en trilling die elke cel in je lichaam beroert. Alles stroomt, dingen die vastzitten komen vrij, een sensatie en diepe relaxatie op hetzelfde moment. Het wordt een unieke en wonderlijke ervaring waarbij je wegglijdt van je zorgen en dagelijkse beslommeringen.

De gegevens op ’n rijtje:

Wanneer: zaterdag 2 november

Aanvang 10.00 -12.00 uur

Tarief: €50,-

Verzorgd door: José & Elise

Inschrijven kan via het contact formulier of via info@enjoyyoga.eu

Namasté

Elise

Chakra workshop

Chakra’s zijn energiepunten in het lichaam, het eerste chakra zit ter hoogte van het stuitje en het 7e chakra zit op onze kruin. De andere chakra’s bevinden zich tussen het 1ste en 7e chakra in. De chakra’s bevinden zich in het zogenaamde energetische lichaam. Ze zorgen voor een goede doorstroming van de levensenergie. Een goede doorstroming van de levensenergie leidt tot lichamelijke en geestelijke harmonie, evenwicht en persoonlijke groei.

 

De werking van elk van de 7 hoofdchakra’s is specifiek en tezamen vormen zij de basis van ons gehele ”lichaam en geest systeem”. Elk chakra heeft zijn eigen functie en eigenschappen. Het functioneren van de diverse chakra’s kan verstoord worden door bijvoorbeeld trauma, verlies, pijn, verdriet of andere negatieve ervaringen die wij allemaal meemaken in het leven en dit zorgt ervoor dat een chakra niet naar behoren kan functioneren. Dit uit zich in een excessief dan wel deficiënt chakra. Dit vertaalt zich op zijn beurt weer in psychische en/of fysieke klachten.

Zou je een chakra willen visualiseren, dan moet je het zien als een soort draaikolk die de energie door je lichaam laat stromen. Als de chakra’s in balans zijn, voelen we ons prima. Zijn deze niet in balans, dan kunnen we ziek worden of depressief, angstig, verdrietig of iets dergelijks … Door meditaties, visualisaties, yoga en andere oefeningen kunnen we de chakra’s zuiveren, helen, bepaalde blokkades oplossen en zorgen dat ze weer optimaal functioneren zodat lichamelijke en emotionele problemen zich kunnen oplossen. In deze workshop worden de 7 hoofdchakra’s op een praktische en heldere manier benaderd en uitgelegd en gaan we oefeningen doen om de diverse chakra’s te voeden en te helen waardoor we weer in evenwicht komen, in harmonie met onszelf en onze omgeving en weer lekker in ons velletje komen te zitten! En zoals je van mij gewend bent is de workshop ook heerlijk relaxing …

De gegevens op een rijtje:

Wanneer: Zaterdag 5 oktober van 10.00 uur tot 12.00-12.30 uur

Tarief: 50,-

Verzorgd door: Elise

Inschrijven kan via het contact formulier of via info@enjoyyoga,eu

Namasté

Elise

 

 

Mantra’s & Mudra’s

In het voorjaar van 2024 wordt er wederom een workshop Mantra’s en Mudra’s verzorgd! De mensen die de eerdere workshop hebben ervaren, spraken allen van een bijzonder positieve vibe die dagenlang bleef hangen, een bevrijdend gevoel alsof ze op wolken liepen.

Mantra betekent eigenlijk “bevrijding van de geest”. Het is het herhalen van een woord of een zin en door middel van de klanken en trillingen ervaar je meer stilte en vrijheid in de geest. het heeft een positieve uitwerking op het lichaam, de hersenen en je hele zijn.

 

Sommige mensen vinden het herhalen van mantra’s nogal vaag. Kan ik me best voorstellen, het begin kan ook soms wat onwennig zijn, maar eenmaal dat drempeltje over …

Je kunt mantra’s in stilte in je hoofd herhalen, je kunt ze zingen en je kunt ze ook beluisteren. We gaan deze allemaal ervaren in deze workshop in oktober. Mudra’s zijn de diverse handhoudingen met elk hun eigen betekenis en uitwerking, denk aan de verschillende handhoudingen bij Boeddha afbeeldingen. Ook hiervan gaan we verschillende ervaren.

Beide geven een algeheel gevoel van welzijn, vrede en puur geluk!

 

De gegevens op ’n rijtje:

Wanneer: zaterdag 16 Maart

Aanvang 10.00 uur (tot ongeveer 12.00-12.30 uur)

Tarief: €50,-

Verzorgd door: Elise

Inschrijven kan via het contact formulier of via info@enjoyyoga.eu

Namasté

Elise

bottom of page