top of page

Zwangerschapscurus

Een ontspannen en zeer goede voorbereiding op de aanstaande bevalling! Op een “no nonsense” manier worden de lessen aangeboden, deze zijn deels actief maar hebben ook zeker een informatief karakter. De perstechnieken, ademhalingsoefeningen en de technieken om de weeën op te vangen zijn hierbij van groot belang.  Er is aandacht voor rug- en bekkenklachten en een partneravond behoort eveneens tot de mogelijkheden. Dan krijgt ook hij een rol toebedeeld zodat hij (of zij) je goed kan ondersteunen. Geen zweverig gedoe, gewoon een gedegen voorbereiding op de bevalling.

 

Ik wil je simpelweg goed door die bevalling heen helpen en met de nodige aanwijzingen en voorbereidingen, gaat dat zeker lukken. Lees misschien hieronder nog de reacties van de dames die je voorgingen, die zijn er goed doorheen gekomen, zo kan het voor jou ook zijn!

NB
Het betreft een doorlopende les; Als zwangere kun je instromen wanneer je wilt en wisselen zoveel je wilt tussen de maandag ( dit uur wordt veelal gebruikt door de dames die al in hun verlof zijn of direct doorkomen vanuit hun werk) en donderdag. Het is zeker raadzaam een (fleece)deken en evt kussen mee te nemen voor het nodige comfort.

Vergoeding door uw ziektenkostenverzekeraar

Verzekeraars passen ieder jaar hun voorwaarden en vergoedingen aan. Informeer daarom altijd zelf bij je zorgverzekering of er eventueel sprake is van vergoeding voor deze zwangerschapscursus. Dit is niet iets waar ik invloed op kan uitoefenen.

Wanneer:

Maandag van   17.00 – 18.00 uur

Donderdag van 18.45 – 19.45 uur

Tarieven:

10-lessenkaart: €170,- (partneravond + 15,-)

Privé les €90,-

Combikaart €185,-

Online Cursus €150,-

Proefles €17,-

NB

Is het voor jou om een of andere reden onmogelijk om de gehele cursus te doorlopen, dan bestaat de mogelijkheid om in een privé les (90,-) een en ander aangereikt te krijgen om de bevalling goed door te komen. Ook als je nog even op herhaling wilt bij een 2e of 3e kindje en je puur en alleen de pers- en ademhalingstechnieken nog even één op één met me wil doornemen, dan is een privé les aangewezen.

Ben je niet zo’n groepsmens of woon je te ver weg van de yogastudio, dan kun je ook online een pakket afnemen. Hierbij krijg je naast de introductie een vijftal lessen toegestuurd die je naar believen 1 of meerdere keren kunt bekijken. Het betreft dan: een Ademhalingsles, de les De Bevalling, een Partnerles, Themales Rug- en Bekken klachten en een Fysieke Yogales met tevens aandacht voor Bekkenbodem.

Ook als je zover gevorderd bent in je zwangerschap dat je de 10 lessenkaart niet meer kunt opmaken, dan kun je overwegen een combikaart te nemen en dan 5 lessen gebruiken voor de zwangerschapsyoga en 5 lessen voor de babymassage. Dit is natuurlijk ook geschikt voor mensen die puur en alleen een opfriscursus willen bij hun 2e of 3e kindje.

 

 

Dank je wel lieve Elise. Heb super veel aan je lessen gehad. Hoorde zelfs de verloskundige zeggen; als ik het kon zou ik ze allemaal naar Elise sturen! Tot op de babymassage. Veel liefs Michelle, Lars en Mylo

Lieve Elise,

Het was echt een droom van een thuisbevalling, mooier nog dan ik had durven hopen. Ik heb de ontsluitingsweeën niet eens als pijnlijk ervaren: het voelde meer als een intense druk dan als pijn. Tussen de weeën door was ik helemaal in het nu en ontspannen. Wat een droombevalling, ik kan amper bevatten dat het vrijwel helemaal gegaan is zoals ik hoopte!! De weeën niet als pijn ervaren, kan dus echt. Ik kon helemaal naar mijn lijf luisteren.

Lieve dames, heel veel succes met jullie bevallingen! Volg je lichaam en blijf ademhalen. Gelukkig weten jullie dankzij Elise precies hoe dat moet! Lieve Elise, dank je voor de fijne lessen!

Groetjes Marjolein

Hoi Elise,

Ik kijk terug op een heel goede bevalling en ik heb heel veel complimenten gekregen van de verloskundige en kraamverzorgster dat ik de gehele tijd zo relaxt en rustig was en bleef. Dit komt echt door de goede adviezen van jou Elise, ik heb de gehele tijd gedacht ademhaling is controle en dat bleek ook zo te zijn.
Ik kijk terug op een goede en prettige bevalling en zou het zo nog eens over doen!
Voor de rest van de dames, heel veel succes en jullie kunnen het! En je doet het voor iets super moois!

Bedankt voor alle goede adviezen Elise!

Liefs Sanne

Beste Elise,

Ik ben bij Elise gekomen, omdat ik erg bang was voor de bevallingspijn. Ik ben een enorme pijnvermijder en iemand met een super lage pijngrens. Elise heeft me in al haar lessen heel goed voorbereid en rustig gekregen, omdat ik een realistischer beeld van de bevalling kreeg. Dus als ik het kan, kunnen jullie het zeker!

Ik wil je enorm bedanken voor je begeleiding. Het is met name het stukje gemoedsrust dat je me hebt meegegeven zo vlak voor de bevalling. Daar ben ik je zeer erkentelijk voor.

Liefs Lidka

Dankjewel lieve Elise voor al je tips en adviezen tijdens de lessen. Je stem en hetgeen ik geleerd heb tijdens de lessen zaten als een mantra in mijn hoofd tijdens de bevalling, gaven me kracht en moed! Super bedankt! Alles viel op zijn plek, echt heel fijn!

Lieve Elise, we zien elkaar in het nieuwe jaar tijdens de babymassage! Tot dan!

Lieve groetjes, Lenny, Stan & Julia

Dankjewel voor de partneravond, Elise. Wij vonden het echt een hele leuke avond! Mijn vriend zag er een beetje tegenop maar was naderhand helemaal enthousiast! Nicolette

Lieve Elise,

Alles op buik- en flankademhaling opgevangen. Zelfs met ruggenprik heb ik ontzettend veel gehad aan het ademen en vooral ook de perstechnieken. Om eerlijk te zijn gebruik ik nu, tijdens de kraamtijd nog steeds de ademhalingssoorten. Bij opstaan, bij het branderige gevoel van de hechtingen en het naar de wc gaan, ik adem mezelf overal doorheen 

Bedankt voor de fijne lessen, ik heb er veel aan gehad. Succes gewenst aan alle dames die nog aan de beurt zijn.

Melanie

Lieve Elise onwijs bedankt voor jou geweldige lessen, de hele bevalling heb ik er zoveel aan gehad waardoor ik rustig bleef en mezelf onder controle had! Zonder jou woorden en lessen was dit niet gelukt!

Super bedankt en tot snel

Liefs Astrid

Elise, wat bén ik blij dat ik naar je cursus ben gekomen! Ik had niet geweten hoe ik het zonder je tips had moeten doen. De buikademhaling is wat mij betreft de topper. Die heb ik door heel mijn bevalling heen gebruikt. Van het begin, tot het einde, en zelfs in de kraamweek nog steeds. Tussen de persweeën door, zakte de hartslag van ons kindje af en toe, maar als ik dan gelijk naar mijn buik ademde ging hij weer mooi omhoog. Bijzonder om te zien wat voor effect dat heeft.

Lieve zwangere dames, ik geloof dat jullie het allemaal kunnen. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou kunnen zonder pijnbestrijding. Maar God zij dank dat ik deze cursus heb gevolgd! Het is me gelukt, zonder pijnbestrijding, en zonder knip of scheur. Dat wens ik jullie allemaal toe!

Dus Elise, nogmaals heel erg bedankt voor de cursus en ik raad de cursus zeker bij anderen aan!

Groetjes Nathalie

Lieve Elise, heel erg bedankt voor jouw lessen, je steun en toeverlaat op voorhand! Het heeft mij echt geholpen om goed voorbereid en relaxt de bevalling in te gaan. Ik kijk dan ook terug op een mooie bevalling.
Voor alle andere lieve dames: onwijs veel succes met de laatste loodjes, voor je het weet heb je je kindje in je armen liggen waar je helemaal hoteldebotel van bent 

Tot op de babymassage! (Ik kijk er al naar uit om Naud te laten zien aan jou!)

Liefs Carlijne

Lieve Elise,

Ook tijdens een (geplande) keizersnede heb je zoveel aan de ademtechnieken!

Ik heb de gehele OK buikademhalingen gedaan waardoor ik alles rustig over me heen kon laten komen. Zelfs toen er wat complicaties optraden kon ik mijn rust bewaren.

Enorm blij was ik dat ik de cursus bij Elise heb gevolgd want jeetje wat vond ik het allemaal spannend! Op deze manier heb ik echt kunnen genieten van de bevalling en kwam ik de daaropvolgende nacht met flinke naweeën ook goed door. Naweeën zijn niet leuk en al helemaal niet als je net een keizersnede hebt gehad maar ook hier die fijne buikademhalingen gebruikt om helemaal zen te blijven.

Lieve groet, Karen

Lieve Elise, onwijs bedankt voor de lessen en gezelligheid. Zonder jouw woorden en lessen weet ik niet hoe ik door de bevalling heen was gekomen. Tijdens het opvangen van de weeën herhaalde ik continu in mijn hoofd ‘ademhaling is controle’ en ik kon de weeën met de buikademhaling heel goed opvangen. En zoals je altijd zegt ik heb altijd het gevoel gehad dat ik zelf controle had en die liet ik ook niet meer los.

Dames, voor jullie nog een kort bericht: jullie kunnen het! Echt. Je bent sterker dan je denkt en als jullie wonder eenmaal op jullie borst ligt is het het allemaal meer dan waard!

Liefs Kimberley

Lieve Elise, bedankt voor alle lessen! De verpleegkundige en verloskundige waren verbaasd over de rust waarmee mijn vriend en ik de weeën konden opvangen. Hoewel ik uiteindelijk alleen de buikademhaling heb gebruikt, heeft dit me wel zoveel rust en zelfvertrouwen gegeven! Liefs Tessa

Hoi Elise! Dankzij de zwangerschapsyoga keek ik zo uit naar de bevalling, ik had een super voorbereiding achter de rug en ik was helemaal klaar voor de bevalling! Elise, ontzettend bedankt!! Ik laat je weten wanneer ik naar de babymassage kom!

Groetjes, Anne-Marie

Lieve Elise,

Prima bevalling gehad zeg! Kwartiertje persen en om 11.00 uur was ze geboren! Vanaf de eerste wee tot het in mijn armen houden in twee uurtjes !! Bedankt weer voor alle fijne lessen , hierdoor heb ik echt naar mijn eigen lichaam geluisterd. Door de pijn te omarmen , kon ik heel snel m’n meisje omarmen. En inderdaad dan is ademhaling controle  Alle zwangere dames zet m op , jullie kunnen het!

Liefs Laura

Elise, bedankt voor je lessen! Door de vele herhaling zitten de oefeningen er goed in. Ik heb voornamelijk de buikademhaling gebruikt. Hierdoor kon ik me echt overgeven aan de pijn ipv ertegen te ‘vechten’. Dit was mijn derde bevalling en volgens mijn man was ik nog nooit zó rustig geweest. Ook tijdens de kraamweek gebruik ik de buikademhaling nog bij naweeën of mijn middagdutje.

Voor de nog zwangere dames: vertrouw erop dat je met deze lessen goed voorbereid de bevalling ingaat! Iedere bevalling is anders, maar jíj hebt je oefeningen paraat en hierdoor de controle. Succes!

Groetjes Edith

Bedankt voor je lessen, Elise.

Ik heb ze met plezier gevolgd. De ademhalings lessen hebben me zeker geholpen en het was net of je erbij was met je fijne stem.

Nogmaals bedankt!!
Liefs Deborah

Lieve Elise,

Vrijdag 19 oktober om 00.40 ben ik bevallen van een prachtige dochter genaamd Julia!

Ik heb tijdens mijn bevalling zo vaak gehoord dat ik mijn ademhaling zo goed onder controle had, wat ik allemaal te danken heb aan jouw yogalessen! Lieve Elise, enorm bedankt voor alle tips die je gegeven hebt, ik heb hier enorm veel aan gehad!

Lieve groet,

Gerney

Reviews

Hoi Elise en zwangere dames,

Maandagochtend 4 december is om 07.04 uur onze zoon Lars geboren! Allereerst, Elise bedankt voor de goede lessen! Ik heb hier echt heel veel baat bij gehad! De laatste 2 weken van de zwangerschap heb ik veel last gehad van mijn onderrug en harde buiken. Door het doen van de verschillende oefeningen die we geleerd hebben in de themalessen heb ik de rugklachten goed kunnen verlichten.Tijdens het opvangen van de weeën en de bevalling klopt het inderdaad wat er alle lessen gezegd wordt: ademhaling = controle!!!

Groetjes van Evelien, Maarten en Lars

Lieve Elise,

ik wil jou ontzettend bedanken voor wat je hebt bijgedragen aan deze wereldveranderende gebeurtenis in mijn leven. Ik kijk met zo veel liefde, warmte en positiviteit terug op de bevalling en zou met alle liefde nog even terug gaan naar dat intense moment. Mede door alle adviezen die ik van jou mocht ontvangen had ik het gevoel dat ik het stuur in handen had en dat ik veel rust en ontspanning kon ervaren.

Ik heb veel complimenten mogen ontvangen voor mijn rust tijdens de bevalling. Ook verloskundigen die niet bij de bevalling waren, spraken mijn partner aan. Uiteraard is dit  ook een compliment voor jou!

Heel graag kom ik samen met Julia naar de babymassage. Lieve groetjes, Nelianne

Hoi lieve Elise,

Maandag 10 juli is dan onze dochter Pien geboren!!!

Ik ben zo blij dat ik bij jou op les ben geweest en dat ik daar iedere keer aan terug kon denken want dat maakte me een stuk rustiger. De verloskundige en de mensen van het MKC hebben mij en mijn man de hemel in geprezen omdat we het ook echt samen hebben gedaan.

Lieve Elise bedankt voor alle tips en fijne lessen! En aan alle andere dames heel veel succes, jullie kunnen het en denk eraan: ADEMHALING IS CONTROLE! 

Groetjes Ellen

Lieve Elise,

Op zondag 31 december is onze eeneiige tweeling Lizzy (2340gr) en Sofie (2010) geboren.

Ik heb alleen de buik ademhaling gebruikt en toen de Weeën heftiger werden ben ik gaan afwisselen met puffen. Uiteindelijk mocht ik om 1.15 starten met persen. Wat fijn om de pijn om te zetten naar kracht! Ik hoorde heel de tijd Elise in mijn hoofd: niet op je hoofd persen, maar naar beneden!!! Dat heeft echt gewerkt. Om 2.03 is Lizzy geboren en om 2.13 na 2x persen Sofie. We zijn echt dolblij en smoorverliefd op deze twee kleine knappe meisjes, dit gevoel is onbeschrijfelijk.

Lieve Elise, hartstikke bedankt voor de lessen en technieken, ik heb er veel aan gehad!

Lieve groet, Yvonne

Hoi Elise,

Na een bevalling van totaal 1,5 uur Een kern gezonde mooie jongen: Melle 3840gram. Ook al was het voor mij de derde keer deze keer heb ik heel bewust mee gemaakt mede door de lessen bij jou.

Dank je wel voor al je wijsheid.

Groetjes Marcella

Elise ontzettend bedankt voor alle wijze woorden, het heeft ervoor gezorgd dat ik met fijne gedachten terug kijk op mijn bevalling!

Lieve groet Judith

Hoi Elise,

Tijdens de hele bevalling heb ik alleen gebruik gebruik gemaakt van de buikademhaling. Ik heb je stem vaak gehoord ‘ademhaling is controle.
We zijn lekker aan het genieten van ons heerlijke knuffelbeertje.

Bedankt voor de lessen en tips en tot ziens!!
Veel liefs, Karlijn

Hoi Elise,

De verloskundige gaf mij heel veel complimenten, ze zei dat het net een yoga bevalling was omdat ik zo rustig was en niet schreeuwde… jaa, jij zei dat schreeuwen alleen maar energie zou kosten en daar kon ik me heel goed in vinden 

Dankjewel Elise!

Veel liefs Hoa

Ha Elise, ik ben bevallen van een prachtige dochter Olivia. De bevalling is goed gegaan en kon me heel rustig houden. Kreeg veel complimenten!

Groetjes Lisanne

Hoi Elise,

Ik kijk terug op een hele fijne, goede bevalling. Had het gevoel van controle (een stuur in handen!) door de focus op adem en kreeg ook complimenten dat alles zo beheerst en rustig ging. Dat moment van omschakeling naar persen was het moeilijkste voor mij en de verloskundige heeft dat heel goed opgepakt door me terug te laten focussen op mijn adem. En daar waren de yogalessen dus onmisbaar voor. Ik voelde dat ik het kon en dat dat me genoeg controle gaf om verder juist mijn lichaam z’n gang te laten gaan met wat er moest gebeuren..

echt indrukwekkend achteraf.. en dan die lieve Meike nu in dr bedje.. het was het allemaal waard.

Heel erg bedankt Elise!

Groetjes Marloes

Met enorme complimenten van de gynaecoloog en de verloskundige die vertelden zelden zoveel rust te ervaren tijdens een bevalling…

De rust, die ik zeker heb kunnen bewaren door  de ademhaling…!

en echt…ademhaling is controle 

Thanx Elise voor je lessen! Voor het steeds weer herhalen…waardoor het in je hoofd blijft hangen..en op de juiste momenten terug komt!

Lieve Elise, dank je wel voor de fijne lessen de afgelopen tijd. Ik heb er ontzettend veel aan gehad en ik kon door jouw lessen o.a. tijdens de weeenstorm rustig blijven en focussen op mijn ademhaling. Ik kreeg ook heel veel complimenten van verloskundigen en de gynaecaloog over mijn ademhaling en dat ik zo rustig kon blijven. Zelfs van verloskundigen van het moeder kind centrum die mijn bevalling niet hadden gedaan, maar het hadden gehoord tijdens hun overdracht. Dank je wel voor alles en ik zie je bij de babymassage.

Veel liefs, Ilse

Lieve Elise,

Het is me gedurende de gehele bevalling gelukt om rustig te blijven en steeds terug te pakken op mijn ademhaling, dit werkte echt super. Ik kreeg veel complimenten dat ik de weeën zo goed opving en dat het me lukte om in de chaos van het einde rustig en coöperatief te blijven.

Dank je wel Elise en tot bij de babymassage.

Liefs Nienke

Hoi Elise,

Ik heb echt heel veel gehad aan de zwangerschapsyoga Elise, vooral alle ademhalingstechnieken en dan met name de diepe buikademhaling heb ik veel toegepast bij het opvangen van de ontsluitingsweeen en de tip over de hangende houding heb ik veel toegepast om de weeen op te kunnen vangen.
Hartstikke bedankt voor alle tips en adviezen Elise en voor alle dames; het is heftig maar je kan het echt aan!

Lieve groetjes Lizzy

Hoi Elise,

Ik kon erg rustig blijven en heb heel lang de diepe buikademhaling gebruikt. Toen de weeën sterker begonnen te worden, ben ik gaan puffen. Ondertussen masseerde mijn man mijn benen heel fijn omdat ik daar erg last van had. Ik was dan ook heel blij dat om 17:07 uur Saar met behulp van de kiwi werd geboren en om 17:33 uur werd Timar geboren.

Elise, ik wil je erg bedanken. Door je lessen ben ik gedurende de bevalling heel rustig geweest. Zelfs tussen het persen door heb ik grapjes kunnen maken en ik kreeg dan ook alle complimenten van de verloskundigen. Voor de rest van de meiden, een bevalling is zwaar maar uiteindelijk wel te doen.

Liefs Jorica

Hoi Elise,

Tijdens deze hectische 3 uur van mijn bevalling heb ik zeker de ademhalingstechnieken toegepast, welke op dat moment goed voelde om te gebruiken. De ene keer puffen, het andere moment proberen diepe buikademhaling. Mijn man was een enorme steun, door de partneravond kon hij me steeds helpen met de ademhalingstechnieken en bleef hij heel relaxed.

Lieve Elise, bedankt voor de lessen. Mede hierdoor heb ik de rust kunnen bewaren. Dit ook meerdere malen van de verloskundige en kraamverzorgende te horen gekregen.

Lieve groet, Carola, Patrick en Liv

Hoi Elise!

Romee is 21 juni geboren om 13:36 uur. 50 cm en 3380 gram.

De hele bevalling heb ik aan jouw ademhalingstechnieken gedacht. Ze hebben mij er doorheen gesleept. Volgens de VK heb ik het erg goed gedaan, heel knap zo rustig.

Uiteraard mag je mijn verhaal delen met de andere meiden, hopelijk geeft het hen vertrouwen dat jouw handvatten absoluut het verschil maken. Ik wens hen allemaal erg veel succes en vooral tussen de weeën door proberen te genieten van wat je nu eigenlijk aan het doen bent… Je kind op de wereld aan het zetten!

Lieve groet Celine

Hoi Elise,

Met de buikademhaling en flankademhaling kon ik de weeën goed onder controle houden. Om 22:45 mocht ik starten met persen. Gelukkig hoorde ik bij ieder begin van m’n wee jouw stem in mn hoofd “geen hele hap lucht” en me op de kleine hap lucht concentreren hielp ontzettend.

Alle clichés zijn waar; zou gauw je hem vast hebt maakt alles helemaal niks meer uit, ik zou zo weer 5x bevallen voor zo’n mooi mannetje. Ik kijk er wel met een goed gevoel op terug, heb veel complimenten van de verpleegkundigen en verloskundigen gehad over de rust en controle die ik hield door jouw lessen. Heel erg bedankt hiervoor!

Tot de babymassage!

Lieve groetjes Laura, Martin en Morris

Hoi Elise,

Sinds afgelopen weekend (02 oktober) zijn Martin en ik de trotse ouders van Suze  geworden.

Thuis gebruikte ik de rugademhaling om de eerste weeën op te vangen. Mart heb ik meteen aan het werk gezet om mijn rug te masseren :-). Hoewel dat op den duur geen massage meer genoemd kon worden, zoveel tegendruk wilde ik op mijn onderrug. Volgens de verloskundigen deed ik het heel erg goed en wist ik het goed op te vangen. Dat ik rustig kon blijven kwam echt door het vertrouwen dat ik in de lessen heb gekregen. Ik kreeg ook complimenten voor mijn perstechniek 

Elise, dank voor jouw lessen. Het heeft vertrouwen gegeven en handvatten om het allemaal te kunnen. Ik wilde altijd een ruggenprik maar vond uiteindelijk het fijner om de situatie te houden zoals hij was met mijn eigen verloskundige en met het vertrouwen dat ik het met wat ik geleerd had kon opvangen. En dat was uiteindelijk ook zo. Het is helemaal waar dat het een hele pittige klus is, maar het is er wel een die uiteindelijk wel te doen is.

Groeten Saskia

Hoi Elise,

Ben zo blij dat ik naar de zwangerschapsyoga ben geweest.  Het heeft me geleerd hoe zelf de controle in handen te houden en vooral niet in paniek te raken. Heb ook veel complimenten gekregen dat ik zo rustig bleef tijdens de weeën en tijdens het persen. Ze vroegen ook of ik yoga had gedaan. Echt, de ademhaling is zo belangrijk. Bedankt Elise, dankzij jou is deze bevalling een positieve bevalling geworden (mijn eerste bevalling was namelijk een hel) en zal iedereen aanraden jouw yoga cursus te volgen!

Groetjes Anita Hartman

Hoi Elise!

Ik wil je ontzettend bedanken voor de zwangerschapsyoga! Ik heb er heel veel aan gehad tijdens de bevalling en ik heb vaak aan je gedacht!

Groetjes Marijn

Hoi Elise,

Hierbij mijn bevallingsverhaal.

Ik had rugweeën die mijn lieve man super kon wegmasseren zoals hij dat had geleerd op de partneravond. Ook herinnerde hij mij steeds aan wat jij allemaal had gezegd over de ademhaling en rust. Hij zei ook regelmatig: “denk aan Elise”. We kregen ook complimenten omdat de verloskundigen zagen dat mijn man en ik ook echt als een team samenwerkten. Ik heb geen moment de controle verloren, niet bij de ontsluitingsweeën en niet bij de persweeën. De diepe buikademhaling maakte me echt rustig en wanneer nodig wisselde ik die af met de flankademhaling en tijdens het opvangen van persweeën met de roosademhaling. De verloskundige en gynaecoloog waren verbaasd over mijn rust die ik kon behouden en mijn perstechniek was super, zeiden ze.

Ik wil je bedanken voor wat je mij/ons hebt geleerd tijdens de lessen. Ik heb er tijdens mijn bevalling heel veel aan gehad en mijn bevalling is mede daardoor  100% meegevallen!

Tot aan de babymassage!

Groetjes Danique

Hoi Elise!

Owen is vorige week dinsdagnacht geboren.

Ik ben heel blij dat ik je lessen heb gevolgd Hierdoor ben ik niet in paniek geraakt door de pijn, maar heel rustig gebleven en gedacht aan wat je zei. Mijn vriend zei ook: Wat zei Elise altijd? Ademhaling kwijt is controle kwijt! Denk daaraan! En dat heeft zeker geholpen.

Bedankt voor je lessen!

En meld me bij deze aan voor de babymassage. Ik denk dat het voor Owen ook heel goed zal zijn. Elise bedankt, alles wat je me zei en me geleerd hebt, heb ik tijdens m’n bevalling heel veel aan gehad. Succes voor de andere dames!

Liefs Kirsten

Hoi Elise,

Jimme is geboren met 39 weken en een geplande keizersnede. Ik was super gespannen net voor de ingreep en toen ze de ruggenprik gingen zetten, zeiden ze dat ik me goed moest ontspannen. Ik ben toen op mijn ademhaling gaan letten, zoals jij altijd zegt en dit bleek goed te werken!

Lieve Elise, bedankt voor je prettige yogalessen en succes voor de andere dames.

Liefs Kim

Hallo lieve Elise

Op 7-6 zijn wij trotse ouders geworden van onze zoon Tijs.

Op 6-6 ben ik met een ballon ingeleid. Ik had nog helemaal geen ontsluiting en m’n baarmoedermond was nog niks verweekt. De verloskundige zei dat het daardoor vervelend kon worden met het zetten van de ballon.

Tijdens het zetten heb ik me geconcentreerd op de buikademhaling. Hierdoor was ik zo goed ontspannen dat het zetten heel soepel verliep. De verloskundige vond het heel knap en kwam zelfs een beetje verbaasd over.

Van de verpleegkundige, verloskundige en mijn moeder kreeg ik complimenten over hoe rustig ik bleef tijdens de weeën. Ook tijdens de toucheren was ik helemaal ontspannen. Ook de perstechniek vonden ze super!

De yoga hier heel veel bij geholpen heeft. Ik ben er heel erg blij Elise dat ik bij jou die lessen gevolgd heb. Hiervoor heel veel dank!!

Voor de andere die nog moeten bevallen heel veel succes en jullie kunnen het! En houd steeds Elise in je achterhoofd, dat helpt!

Liefs Lilian

Hallo Elise,

Gijs is geboren op 20 oktober om 11:17,  3900gr en 52cm

De verloskundige was erg onder de indruk hoe ik omging met mijn weeën.

Het persen ging perfect, ook hier weer een heleboel complimentjes mogen ontvangen. Elke pers gingen we een stuk verder en uiteindelijk is Gijs binnen 50 minuten geboren. Ondanks dat het dus een grote jongen was nauwelijks kleerscheuren bij mij. Volgens de verloskundige mede te danken door de goede manier van persen.

Al met al een behoorlijk lange bevalling maar zeker goed te behappen en mede dankzij de lessen die ik bij jou heb gevolgd ben ik er erg goed doorgekomen. Elise heel erg bedankt.

Ik kom graag binnenkort naar de babymassage.

Groetjes Yvonne

Hallo Elise,

Ik vond bevallen echt een heel bijzondere ervaring! Ik heb tussen het persen door vooral veel gebruik gemaakt van de diepe buikademhaling en ook de tip van de halve hap lucht heb ik bewust gebruikt! Voor alle dames succes met de bevalling en Elise bedankt voor alle tips!

Groetjes Linda van Hooijdonk

Beste Elise,

Zondag is onze mooie Isa geboren! Hierbij dan ook  mijn positieve bevallingsverhaal! Ik wilde zo graag thuis bevallen en dat is gelukt!
Bij eerste keer toucheren 4 cm ontsluiting. Half uur later toen mijn eigen verloskundige binnen kwam al 6 cm ik kon de weeën nog steeds goed opvangen, was echt in mijn eigen wereld en tussen de weeën door kletste ik wat mee met de kraamhulp en de inmiddels twee verloskundigen. Ze besloot om 08:15 de vliezen te breken en gaf aan dat het pittiger zou gaan worden. In mijn geval niet direct want de weeën namen weer wat af. Ik ben toen in de houding gaan zitten op handen en knieën maar dan door je knieën heen gezakt, waarbij jij steeds aangaf dan worden de weeën wel heftiger maar gaat de ontsluiting wel sneller! En dat bleek; na even zo te zitten was de ontsluiting al 8,5 cm! Daar was gelijk ook de persdrang! Het laatste randje masseerde ze weg waardoor ik in 2 weeën gelijk aan de 10 cm zat! Na 9 minuten persen was ze daar; ons mooie meisje! Ze is om 10:04 uur geboren dus is allemaal snel gegaan!

Elise, ik heb veel aan de lessen gehad, bedankt! En voor de rest van de meiden: heel veel succes! We kunnen het allemaal en uiteindelijk komt alles goed 

Groetjes een trotse mama

Hoi Elise,

Donderdag middag 14.05 uur zijn wij trotse ouders en broer geworden van Manuel. Mijn weeën heb ik vnl opgevangen door te hangen aan een tafeltje en de weeëndans te doen. Dat was erg prettig en de enige manier voor mij. Bij mij werkte verder korte pufjes achter elkaar het beste.

Het is zo mooi om te zien en te voelen wat je lichaam kan en doet, de kracht die je in je heb om je wondertje geboren te laten worden.

Ik zag er heel erg tegen op en was erg zenuwachtig maar door dat ik van jou, Elise, heb geleerd hoe ik het beste kan ademen en persen en weeën opvangen, was ik tijdens de bevalling de rust zelve en heb ik ons wondertje Manuel op de wereld gezet. Waar ik stiekem heel trots op ben.

Bedankt voor de fijne lessen!

Liefs Ellis

Hi Elise,

Op 13 oktober is ons mooie mannetje Stan geboren.

De verloskundige en kraamhulp gaven aan dat ze het zo bijzonder vonden dat ik zo goed naar mijn lichaam luisterde. Elise, dat heb ik echt aan jou te danken en het heeft het tot een hele bijzondere natuurlijke bevalling gemaakt!

Bedankt voor al je tips en tot snel.

Groetjes, Jolanda

Beste Elise,

Onze Lilly is afgelopen donderdag om 3.05 uur geboren. Een flinke gezonde dame van 4220 gram en 53 cm lang.

Onze verloskundige (van Sifra) had via het digitale systeem onze bevalling nog wat gevolgd. Ze las het volgende: “Mevrouw heeft yoga gedaan en vangt de weeen erg goed op. Partner doet actief mee”  Ik denk niet dat dit er gestaan zou hebben als we jou lessen niet gevolgd zouden hebben :). Dus bij deze hartelijk dank voor alle goede informatie en tips!

Lieve  Elise bedankt voor alles!

Liefs Caroline

Hoi lieve Elise!

Zoals je op het kaartje al had gezien is afgelopen zondag 13 september, 6 dagen na de uitgerekende datum, onze prachtige zoon Floris geboren!

Lieve Elise, dank voor al je wijze lessen, ik heb er enorm veel aan gehad. Zowel mijn eigen verloskundige, als de verloskundige in het MKC en verpleegkundige zeiden dat ze aan de manier waarop ik met de weeën omging konden zien dat ik yoga had gedaan.

Veel liefs, Jolien

Lieve Elise,

Op 29 juni, met 38 weken en 6 dagen, zijn wij de trotse papa en mama geworden van Reza Miraç.

De gynaecoloog constateerde rond 14.00 uur nog net geen 2 cm. Toch moest ik nog maar even blijven, omdat ze ook nog mijn bloeddruk opnieuw wilden meten. Tijdens het wachten hoorden we op de gang vanuit één van de verloskamers een hoop geschreeuw. Fatih en ik keken elkaar verschrikt aan en ik zei ‘dit is dus wat Elise bedoelt met rust = controle, zo gaan we het dus niet doen, kun je daar alsjeblieft voor zorgen als ik dat wel ga doen’. Mensen dat was heftig zeg, maar ook wel goed om daar dus nog even aan te denken, ook al waren we allebei nog steeds kei rustig.

De krampen waren nu inmiddels toch wel echte weeën geworden die ik met de ademhalingsoefeningen goed op heb kunnen vangen. In het begin genoeg tijd voor de diepe buikademhaling om weer wat rust en energie te krijgen om vervolgens met ‘deze- wee-komt-nooit- meer-terug’ de wee weg te puffen.

Om 18.00 uur voelde ik dat mijn lijf wilde persen. ‘Nou meid, als jij het gevoel hebt dat je moet persen, moet je er lekker voor gaan’ hoor ik de gynaecoloog nog zeggen, dat liet ik mij geen tweede keer zeggen, nu kreeg ik eindelijk zelf weer de touwtjes in handen. Terwijl ik de artsen hoorde zeggen dat ik een volle hap lucht moest nemen, hoorde ik jou Elise letterlijk zeggen dat dit het enige moment zou zijn waarop ik het advies mocht negeren. Dus met een halve teug lucht gaan persen. Het resultaat: 3 persweeën, 9 keer persen en 6 minuten later was Reza geboren.

Wat een heftige, maar o zo bijzondere ervaring! Door de adrenaline na de bevalling het gevoel de hele wereld aan te kunnen.

De artsen stonden versteld van de hoeveelheid energie die ik na de bevalling nog had noemden me een natuurtalent. Ze vroegen zelfs (als grap natuurlijk) of ik wel zeker wist dat dit mijn eerste kindje was, hahahahaha.

We genieten echt iedere dag en zijn nog altijd verwondert dat deze kleine man van ons is.

Het is eigenlijk niet te beschrijven, maar ik denk dat rijkdom, intens geluk en dankbaarheid het gevoel het beste omschrijven als je een kindje op de wereld mag zetten.

Lieve Elise, bedankt voor de fijne lessen. Tijdens de bevalling zoveel momenten van herkenning gehad van de dingen die tijdens de les besproken zijn. Ik heb er echt heel veel aan gehad.

Dank je wel lieve Elise. Heb super veel aan je lessen gehad. Hoorde zelfs de verloskundige zeggen; als ik het kon zou ik ze allemaal naar Elise sturen! Tot op de babymassage. Veel liefs Michelle, Lars en Mylo

Lieve Elise,

Het was echt een droom van een thuisbevalling, mooier nog dan ik had durven hopen. Ik heb de ontsluitingsweeën niet eens als pijnlijk ervaren: het voelde meer als een intense druk dan als pijn. Tussen de weeën door was ik helemaal in het nu en ontspannen. Wat een droombevalling, ik kan amper bevatten dat het vrijwel helemaal gegaan is zoals ik hoopte!! De weeën niet als pijn ervaren, kan dus echt. Ik kon helemaal naar mijn lijf luisteren.

Lieve dames, heel veel succes met jullie bevallingen! Volg je lichaam en blijf ademhalen. Gelukkig weten jullie dankzij Elise precies hoe dat moet! Lieve Elise, dank je voor de fijne lessen!

Groetjes Marjolein

Hoi Elise,

Ik kijk terug op een heel goede bevalling en ik heb heel veel complimenten gekregen van de verloskundige en kraamverzorgster dat ik de gehele tijd zo relaxt en rustig was en bleef. Dit komt echt door de goede adviezen van jou Elise, ik heb de gehele tijd gedacht ademhaling is controle en dat bleek ook zo te zijn.
Ik kijk terug op een goede en prettige bevalling en zou het zo nog eens over doen!
Voor de rest van de dames, heel veel succes en jullie kunnen het! En je doet het voor iets super moois!

Bedankt voor alle goede adviezen Elise!

Liefs Sanne

Beste Elise,

Ik ben bij Elise gekomen, omdat ik erg bang was voor de bevallingspijn. Ik ben een enorme pijnvermijder en iemand met een super lage pijngrens. Elise heeft me in al haar lessen heel goed voorbereid en rustig gekregen, omdat ik een realistischer beeld van de bevalling kreeg. Dus als ik het kan, kunnen jullie het zeker!

Ik wil je enorm bedanken voor je begeleiding. Het is met name het stukje gemoedsrust dat je me hebt meegegeven zo vlak voor de bevalling. Daar ben ik je zeer erkentelijk voor.

Liefs Lidka

Dankjewel lieve Elise voor al je tips en adviezen tijdens de lessen. Je stem en hetgeen ik geleerd heb tijdens de lessen zaten als een mantra in mijn hoofd tijdens de bevalling, gaven me kracht en moed! Super bedankt! Alles viel op zijn plek, echt heel fijn!

Lieve Elise, we zien elkaar in het nieuwe jaar tijdens de babymassage! Tot dan!

Lieve groetjes, Lenny, Stan & Julia

Lieve Elise,

Alles op buik- en flankademhaling opgevangen. Zelfs met ruggenprik heb ik ontzettend veel gehad aan het ademen en vooral ook de perstechnieken. Om eerlijk te zijn gebruik ik nu, tijdens de kraamtijd nog steeds de ademhalingssoorten. Bij opstaan, bij het branderige gevoel van de hechtingen en het naar de wc gaan, ik adem mezelf overal doorheen 

Bedankt voor de fijne lessen, ik heb er veel aan gehad. Succes gewenst aan alle dames die nog aan de beurt zijn.

Melanie

 

Lieve Elise onwijs bedankt voor jou geweldige lessen, de hele bevalling heb ik er zoveel aan gehad waardoor ik rustig bleef en mezelf onder controle had! Zonder jou woorden en lessen was dit niet gelukt!

Super bedankt en tot snel

Liefs Astrid

Elise, wat bén ik blij dat ik naar je cursus ben gekomen! Ik had niet geweten hoe ik het zonder je tips had moeten doen. De buikademhaling is wat mij betreft de topper. Die heb ik door heel mijn bevalling heen gebruikt. Van het begin, tot het einde, en zelfs in de kraamweek nog steeds. Tussen de persweeën door, zakte de hartslag van ons kindje af en toe, maar als ik dan gelijk naar mijn buik ademde ging hij weer mooi omhoog. Bijzonder om te zien wat voor effect dat heeft.

Lieve zwangere dames, ik geloof dat jullie het allemaal kunnen. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou kunnen zonder pijnbestrijding. Maar God zij dank dat ik deze cursus heb gevolgd! Het is me gelukt, zonder pijnbestrijding, en zonder knip of scheur. Dat wens ik jullie allemaal toe!

Dus Elise, nogmaals heel erg bedankt voor de cursus en ik raad de cursus zeker bij anderen aan!

Groetjes Nathalie

Lieve Elise, heel erg bedankt voor jouw lessen, je steun en toeverlaat op voorhand! Het heeft mij echt geholpen om goed voorbereid en relaxt de bevalling in te gaan. Ik kijk dan ook terug op een mooie bevalling.
Voor alle andere lieve dames: onwijs veel succes met de laatste loodjes, voor je het weet heb je je kindje in je armen liggen waar je helemaal hoteldebotel van bent 

Tot op de babymassage! (Ik kijk er al naar uit om Naud te laten zien aan jou!)

Liefs Carlijne

Lieve Elise,

Ook tijdens een (geplande) keizersnede heb je zoveel aan de ademtechnieken!

Ik heb de gehele OK buikademhalingen gedaan waardoor ik alles rustig over me heen kon laten komen. Zelfs toen er wat complicaties optraden kon ik mijn rust bewaren.

Enorm blij was ik dat ik de cursus bij Elise heb gevolgd want jeetje wat vond ik het allemaal spannend! Op deze manier heb ik echt kunnen genieten van de bevalling en kwam ik de daaropvolgende nacht met flinke naweeën ook goed door. Naweeën zijn niet leuk en al helemaal niet als je net een keizersnede hebt gehad maar ook hier die fijne buikademhalingen gebruikt om helemaal zen te blijven.

Lieve groet, Karen

Lieve Elise, onwijs bedankt voor de lessen en gezelligheid. Zonder jouw woorden en lessen weet ik niet hoe ik door de bevalling heen was gekomen. Tijdens het opvangen van de weeën herhaalde ik continu in mijn hoofd ‘ademhaling is controle’ en ik kon de weeën met de buikademhaling heel goed opvangen. En zoals je altijd zegt ik heb altijd het gevoel gehad dat ik zelf controle had en die liet ik ook niet meer los.

Dames, voor jullie nog een kort bericht: jullie kunnen het! Echt. Je bent sterker dan je denkt en als jullie wonder eenmaal op jullie borst ligt is het het allemaal meer dan waard!

Liefs Kimberley

Lieve Elise, bedankt voor alle lessen! De verpleegkundige en verloskundige waren verbaasd over de rust waarmee mijn vriend en ik de weeën konden opvangen. Hoewel ik uiteindelijk alleen de buikademhaling heb gebruikt, heeft dit me wel zoveel rust en zelfvertrouwen gegeven! Liefs Tessa

Hoi Elise! Dankzij de zwangerschapsyoga keek ik zo uit naar de bevalling, ik had een super voorbereiding achter de rug en ik was helemaal klaar voor de bevalling! Elise, ontzettend bedankt!! Ik laat je weten wanneer ik naar de babymassage kom!

Groetjes, Anne-Marie

Lieve Elise,

Prima bevalling gehad zeg! Kwartiertje persen en om 11.00 uur was ze geboren! Vanaf de eerste wee tot het in mijn armen houden in twee uurtjes !! Bedankt weer voor alle fijne lessen , hierdoor heb ik echt naar mijn eigen lichaam geluisterd. Door de pijn te omarmen , kon ik heel snel m’n meisje omarmen. En inderdaad dan is ademhaling controle  Alle zwangere dames zet m op , jullie kunnen het!

Liefs Laura

Elise, bedankt voor je lessen! Door de vele herhaling zitten de oefeningen er goed in. Ik heb voornamelijk de buikademhaling gebruikt. Hierdoor kon ik me echt overgeven aan de pijn ipv ertegen te ‘vechten’. Dit was mijn derde bevalling en volgens mijn man was ik nog nooit zó rustig geweest. Ook tijdens de kraamweek gebruik ik de buikademhaling nog bij naweeën of mijn middagdutje.

Voor de nog zwangere dames: vertrouw erop dat je met deze lessen goed voorbereid de bevalling ingaat! Iedere bevalling is anders, maar jíj hebt je oefeningen paraat en hierdoor de controle. Succes!

Groetjes Edith

Bedankt voor je lessen, Elise.

Ik heb ze met plezier gevolgd. De ademhalings lessen hebben me zeker geholpen en het was net of je erbij was met je fijne stem.

Nogmaals bedankt!!
Liefs Deborah

Lieve Elise,

Vrijdag 19 oktober om 00.40 ben ik bevallen van een prachtige dochter genaamd Julia!

Ik heb tijdens mijn bevalling zo vaak gehoord dat ik mijn ademhaling zo goed onder controle had, wat ik allemaal te danken heb aan jouw yogalessen! Lieve Elise, enorm bedankt voor alle tips die je gegeven hebt, ik heb hier enorm veel aan gehad!

Lieve groet,

Gerney

Hoi Elise en zwangere dames,

Maandagochtend 4 december is om 07.04 uur onze zoon Lars geboren! Allereerst, Elise bedankt voor de goede lessen! Ik heb hier echt heel veel baat bij gehad! De laatste 2 weken van de zwangerschap heb ik veel last gehad van mijn onderrug en harde buiken. Door het doen van de verschillende oefeningen die we geleerd hebben in de themalessen heb ik de rugklachten goed kunnen verlichten.Tijdens het opvangen van de weeën en de bevalling klopt het inderdaad wat er alle lessen gezegd wordt: ademhaling = controle!!!

Groetjes van Evelien, Maarten en Lars

Lieve Elise,

ik wil jou ontzettend bedanken voor wat je hebt bijgedragen aan deze wereldveranderende gebeurtenis in mijn leven. Ik kijk met zo veel liefde, warmte en positiviteit terug op de bevalling en zou met alle liefde nog even terug gaan naar dat intense moment. Mede door alle adviezen die ik van jou mocht ontvangen had ik het gevoel dat ik het stuur in handen had en dat ik veel rust en ontspanning kon ervaren.

Ik heb veel complimenten mogen ontvangen voor mijn rust tijdens de bevalling. Ook verloskundigen die niet bij de bevalling waren, spraken mijn partner aan. Uiteraard is dit  ook een compliment voor jou!

Heel graag kom ik samen met Julia naar de babymassage. Lieve groetjes, Nelianne

Hoi lieve Elise,

Maandag 10 juli is dan onze dochter Pien geboren!!!

Ik ben zo blij dat ik bij jou op les ben geweest en dat ik daar iedere keer aan terug kon denken want dat maakte me een stuk rustiger. De verloskundige en de mensen van het MKC hebben mij en mijn man de hemel in geprezen omdat we het ook echt samen hebben gedaan.

Lieve Elise bedankt voor alle tips en fijne lessen! En aan alle andere dames heel veel succes, jullie kunnen het en denk eraan: ADEMHALING IS CONTROLE! 

Groetjes Ellen

Lieve Elise,

Op zondag 31 december is onze eeneiige tweeling Lizzy (2340gr) en Sofie (2010) geboren.

Ik heb alleen de buik ademhaling gebruikt en toen de Weeën heftiger werden ben ik gaan afwisselen met puffen. Uiteindelijk mocht ik om 1.15 starten met persen. Wat fijn om de pijn om te zetten naar kracht! Ik hoorde heel de tijd Elise in mijn hoofd: niet op je hoofd persen, maar naar beneden!!! Dat heeft echt gewerkt. Om 2.03 is Lizzy geboren en om 2.13 na 2x persen Sofie. We zijn echt dolblij en smoorverliefd op deze twee kleine knappe meisjes, dit gevoel is onbeschrijfelijk.

Lieve Elise, hartstikke bedankt voor de lessen en technieken, ik heb er veel aan gehad!

Lieve groet, Yvonne

Hoi Elise,

Na een bevalling van totaal 1,5 uur Een kern gezonde mooie jongen: Melle 3840gram. Ook al was het voor mij de derde keer deze keer heb ik heel bewust mee gemaakt mede door de lessen bij jou.

Dank je wel voor al je wijsheid.

Groetjes Marcella

Elise ontzettend bedankt voor alle wijze woorden, het heeft ervoor gezorgd dat ik met fijne gedachten terug kijk op mijn bevalling!

Lieve groet Judith

Hoi Elise,

Tijdens de hele bevalling heb ik alleen gebruik gebruik gemaakt van de buikademhaling. Ik heb je stem vaak gehoord ‘ademhaling is controle.
We zijn lekker aan het genieten van ons heerlijke knuffelbeertje.

Bedankt voor de lessen en tips en tot ziens!!
Veel liefs, Karlijn

Hoi Elise,

De verloskundige gaf mij heel veel complimenten, ze zei dat het net een yoga bevalling was omdat ik zo rustig was en niet schreeuwde… jaa, jij zei dat schreeuwen alleen maar energie zou kosten en daar kon ik me heel goed in vinden 

Dankjewel Elise!

Veel liefs Hoa

Ha Elise, ik ben bevallen van een prachtige dochter Olivia. De bevalling is goed gegaan en kon me heel rustig houden. Kreeg veel complimenten!

Groetjes Lisanne

Hoi Elise,

Ik kijk terug op een hele fijne, goede bevalling. Had het gevoel van controle (een stuur in handen!) door de focus op adem en kreeg ook complimenten dat alles zo beheerst en rustig ging. Dat moment van omschakeling naar persen was het moeilijkste voor mij en de verloskundige heeft dat heel goed opgepakt door me terug te laten focussen op mijn adem. En daar waren de yogalessen dus onmisbaar voor. Ik voelde dat ik het kon en dat dat me genoeg controle gaf om verder juist mijn lichaam z’n gang te laten gaan met wat er moest gebeuren..

echt indrukwekkend achteraf.. en dan die lieve Meike nu in dr bedje.. het was het allemaal waard.

Heel erg bedankt Elise!

Groetjes Marloes

Met enorme complimenten van de gynaecoloog en de verloskundige die vertelden zelden zoveel rust te ervaren tijdens een bevalling…

De rust, die ik zeker heb kunnen bewaren door  de ademhaling…!

en echt…ademhaling is controle 

Thanx Elise voor je lessen! Voor het steeds weer herhalen…waardoor het in je hoofd blijft hangen..en op de juiste momenten terug komt!

Lieve Elise, dank je wel voor de fijne lessen de afgelopen tijd. Ik heb er ontzettend veel aan gehad en ik kon door jouw lessen o.a. tijdens de weeenstorm rustig blijven en focussen op mijn ademhaling. Ik kreeg ook heel veel complimenten van verloskundigen en de gynaecaloog over mijn ademhaling en dat ik zo rustig kon blijven. Zelfs van verloskundigen van het moeder kind centrum die mijn bevalling niet hadden gedaan, maar het hadden gehoord tijdens hun overdracht. Dank je wel voor alles en ik zie je bij de babymassage.

Veel liefs, Ilse

Lieve Elise,

Het is me gedurende de gehele bevalling gelukt om rustig te blijven en steeds terug te pakken op mijn ademhaling, dit werkte echt super. Ik kreeg veel complimenten dat ik de weeën zo goed opving en dat het me lukte om in de chaos van het einde rustig en coöperatief te blijven.

Dank je wel Elise en tot bij de babymassage.

Liefs Nienke

Hoi Elise,

Ik heb echt heel veel gehad aan de zwangerschapsyoga Elise, vooral alle ademhalingstechnieken en dan met name de diepe buikademhaling heb ik veel toegepast bij het opvangen van de ontsluitingsweeen en de tip over de hangende houding heb ik veel toegepast om de weeen op te kunnen vangen.
Hartstikke bedankt voor alle tips en adviezen Elise en voor alle dames; het is heftig maar je kan het echt aan!

Lieve groetjes Lizzy

Hoi Elise,

Ik kon erg rustig blijven en heb heel lang de diepe buikademhaling gebruikt. Toen de weeën sterker begonnen te worden, ben ik gaan puffen. Ondertussen masseerde mijn man mijn benen heel fijn omdat ik daar erg last van had. Ik was dan ook heel blij dat om 17:07 uur Saar met behulp van de kiwi werd geboren en om 17:33 uur werd Timar geboren.

Elise, ik wil je erg bedanken. Door je lessen ben ik gedurende de bevalling heel rustig geweest. Zelfs tussen het persen door heb ik grapjes kunnen maken en ik kreeg dan ook alle complimenten van de verloskundigen. Voor de rest van de meiden, een bevalling is zwaar maar uiteindelijk wel te doen.

Liefs Jorica

Hoi Elise,

Tijdens deze hectische 3 uur van mijn bevalling heb ik zeker de ademhalingstechnieken toegepast, welke op dat moment goed voelde om te gebruiken. De ene keer puffen, het andere moment proberen diepe buikademhaling. Mijn man was een enorme steun, door de partneravond kon hij me steeds helpen met de ademhalingstechnieken en bleef hij heel relaxed.

Lieve Elise, bedankt voor de lessen. Mede hierdoor heb ik de rust kunnen bewaren. Dit ook meerdere malen van de verloskundige en kraamverzorgende te horen gekregen.

Lieve groet, Carola, Patrick en Liv

Hoi Elise!

Romee is 21 juni geboren om 13:36 uur. 50 cm en 3380 gram.

De hele bevalling heb ik aan jouw ademhalingstechnieken gedacht. Ze hebben mij er doorheen gesleept. Volgens de VK heb ik het erg goed gedaan, heel knap zo rustig.

Uiteraard mag je mijn verhaal delen met de andere meiden, hopelijk geeft het hen vertrouwen dat jouw handvatten absoluut het verschil maken. Ik wens hen allemaal erg veel succes en vooral tussen de weeën door proberen te genieten van wat je nu eigenlijk aan het doen bent… Je kind op de wereld aan het zetten!

Lieve groet Celine

Hoi Elise,

Met de buikademhaling en flankademhaling kon ik de weeën goed onder controle houden. Om 22:45 mocht ik starten met persen. Gelukkig hoorde ik bij ieder begin van m’n wee jouw stem in mn hoofd “geen hele hap lucht” en me op de kleine hap lucht concentreren hielp ontzettend.

Alle clichés zijn waar; zou gauw je hem vast hebt maakt alles helemaal niks meer uit, ik zou zo weer 5x bevallen voor zo’n mooi mannetje. Ik kijk er wel met een goed gevoel op terug, heb veel complimenten van de verpleegkundigen en verloskundigen gehad over de rust en controle die ik hield door jouw lessen. Heel erg bedankt hiervoor!

Tot de babymassage!

Lieve groetjes Laura, Martin en Morris

Hoi Elise,

Sinds afgelopen weekend (02 oktober) zijn Martin en ik de trotse ouders van Suze  geworden.

Thuis gebruikte ik de rugademhaling om de eerste weeën op te vangen. Mart heb ik meteen aan het werk gezet om mijn rug te masseren :-). Hoewel dat op den duur geen massage meer genoemd kon worden, zoveel tegendruk wilde ik op mijn onderrug. Volgens de verloskundigen deed ik het heel erg goed en wist ik het goed op te vangen. Dat ik rustig kon blijven kwam echt door het vertrouwen dat ik in de lessen heb gekregen. Ik kreeg ook complimenten voor mijn perstechniek 

Elise, dank voor jouw lessen. Het heeft vertrouwen gegeven en handvatten om het allemaal te kunnen. Ik wilde altijd een ruggenprik maar vond uiteindelijk het fijner om de situatie te houden zoals hij was met mijn eigen verloskundige en met het vertrouwen dat ik het met wat ik geleerd had kon opvangen. En dat was uiteindelijk ook zo. Het is helemaal waar dat het een hele pittige klus is, maar het is er wel een die uiteindelijk wel te doen is.

Groeten Saskia

Hoi Elise,

Ben zo blij dat ik naar de zwangerschapsyoga ben geweest.  Het heeft me geleerd hoe zelf de controle in handen te houden en vooral niet in paniek te raken. Heb ook veel complimenten gekregen dat ik zo rustig bleef tijdens de weeën en tijdens het persen. Ze vroegen ook of ik yoga had gedaan. Echt, de ademhaling is zo belangrijk. Bedankt Elise, dankzij jou is deze bevalling een positieve bevalling geworden (mijn eerste bevalling was namelijk een hel) en zal iedereen aanraden jouw yoga cursus te volgen!

Groetjes Anita Hartman

Hoi Elise!

Ik wil je ontzettend bedanken voor de zwangerschapsyoga! Ik heb er heel veel aan gehad tijdens de bevalling en ik heb vaak aan je gedacht!

Groetjes Marijn

Hoi Elise,

Hierbij mijn bevallingsverhaal.

Ik had rugweeën die mijn lieve man super kon wegmasseren zoals hij dat had geleerd op de partneravond. Ook herinnerde hij mij steeds aan wat jij allemaal had gezegd over de ademhaling en rust. Hij zei ook regelmatig: “denk aan Elise”. We kregen ook complimenten omdat de verloskundigen zagen dat mijn man en ik ook echt als een team samenwerkten. Ik heb geen moment de controle verloren, niet bij de ontsluitingsweeën en niet bij de persweeën. De diepe buikademhaling maakte me echt rustig en wanneer nodig wisselde ik die af met de flankademhaling en tijdens het opvangen van persweeën met de roosademhaling. De verloskundige en gynaecoloog waren verbaasd over mijn rust die ik kon behouden en mijn perstechniek was super, zeiden ze.

Ik wil je bedanken voor wat je mij/ons hebt geleerd tijdens de lessen. Ik heb er tijdens mijn bevalling heel veel aan gehad en mijn bevalling is mede daardoor  100% meegevallen!

Tot aan de babymassage!

Groetjes Danique

Hoi Elise!

Owen is vorige week dinsdagnacht geboren.

Ik ben heel blij dat ik je lessen heb gevolgd Hierdoor ben ik niet in paniek geraakt door de pijn, maar heel rustig gebleven en gedacht aan wat je zei. Mijn vriend zei ook: Wat zei Elise altijd? Ademhaling kwijt is controle kwijt! Denk daaraan! En dat heeft zeker geholpen.

Bedankt voor je lessen!

En meld me bij deze aan voor de babymassage. Ik denk dat het voor Owen ook heel goed zal zijn. Elise bedankt, alles wat je me zei en me geleerd hebt, heb ik tijdens m’n bevalling heel veel aan gehad. Succes voor de andere dames!

Liefs Kirsten

Hoi Elise,

Jimme is geboren met 39 weken en een geplande keizersnede. Ik was super gespannen net voor de ingreep en toen ze de ruggenprik gingen zetten, zeiden ze dat ik me goed moest ontspannen. Ik ben toen op mijn ademhaling gaan letten, zoals jij altijd zegt en dit bleek goed te werken!

Lieve Elise, bedankt voor je prettige yogalessen en succes voor de andere dames.

Liefs Kim

Hallo lieve Elise

Op 7-6 zijn wij trotse ouders geworden van onze zoon Tijs.

Op 6-6 ben ik met een ballon ingeleid. Ik had nog helemaal geen ontsluiting en m’n baarmoedermond was nog niks verweekt. De verloskundige zei dat het daardoor vervelend kon worden met het zetten van de ballon.

Tijdens het zetten heb ik me geconcentreerd op de buikademhaling. Hierdoor was ik zo goed ontspannen dat het zetten heel soepel verliep. De verloskundige vond het heel knap en kwam zelfs een beetje verbaasd over.

Van de verpleegkundige, verloskundige en mijn moeder kreeg ik complimenten over hoe rustig ik bleef tijdens de weeën. Ook tijdens de toucheren was ik helemaal ontspannen. Ook de perstechniek vonden ze super!

De yoga hier heel veel bij geholpen heeft. Ik ben er heel erg blij Elise dat ik bij jou die lessen gevolgd heb. Hiervoor heel veel dank!!

Voor de andere die nog moeten bevallen heel veel succes en jullie kunnen het! En houd steeds Elise in je achterhoofd, dat helpt!

Liefs Lilian

 

Hallo Elise,

Gijs is geboren op 20 oktober om 11:17,  3900gr en 52cm

De verloskundige was erg onder de indruk hoe ik omging met mijn weeën.

Het persen ging perfect, ook hier weer een heleboel complimentjes mogen ontvangen. Elke pers gingen we een stuk verder en uiteindelijk is Gijs binnen 50 minuten geboren. Ondanks dat het dus een grote jongen was nauwelijks kleerscheuren bij mij. Volgens de verloskundige mede te danken door de goede manier van persen.

Al met al een behoorlijk lange bevalling maar zeker goed te behappen en mede dankzij de lessen die ik bij jou heb gevolgd ben ik er erg goed doorgekomen. Elise heel erg bedankt.

Ik kom graag binnenkort naar de babymassage.

Groetjes Yvonne

Hallo Elise,

Ik vond bevallen echt een heel bijzondere ervaring! Ik heb tussen het persen door vooral veel gebruik gemaakt van de diepe buikademhaling en ook de tip van de halve hap lucht heb ik bewust gebruikt! Voor alle dames succes met de bevalling en Elise bedankt voor alle tips!

Groetjes Linda van Hooijdonk

Beste Elise,

Zondag is onze mooie Isa geboren! Hierbij dan ook  mijn positieve bevallingsverhaal! Ik wilde zo graag thuis bevallen en dat is gelukt!
Bij eerste keer toucheren 4 cm ontsluiting. Half uur later toen mijn eigen verloskundige binnen kwam al 6 cm ik kon de weeën nog steeds goed opvangen, was echt in mijn eigen wereld en tussen de weeën door kletste ik wat mee met de kraamhulp en de inmiddels twee verloskundigen. Ze besloot om 08:15 de vliezen te breken en gaf aan dat het pittiger zou gaan worden. In mijn geval niet direct want de weeën namen weer wat af. Ik ben toen in de houding gaan zitten op handen en knieën maar dan door je knieën heen gezakt, waarbij jij steeds aangaf dan worden de weeën wel heftiger maar gaat de ontsluiting wel sneller! En dat bleek; na even zo te zitten was de ontsluiting al 8,5 cm! Daar was gelijk ook de persdrang! Het laatste randje masseerde ze weg waardoor ik in 2 weeën gelijk aan de 10 cm zat! Na 9 minuten persen was ze daar; ons mooie meisje! Ze is om 10:04 uur geboren dus is allemaal snel gegaan!

Elise, ik heb veel aan de lessen gehad, bedankt! En voor de rest van de meiden: heel veel succes! We kunnen het allemaal en uiteindelijk komt alles goed 

Groetjes een trotse mama

Hoi Elise,

Donderdag middag 14.05 uur zijn wij trotse ouders en broer geworden van Manuel. Mijn weeën heb ik vnl opgevangen door te hangen aan een tafeltje en de weeëndans te doen. Dat was erg prettig en de enige manier voor mij. Bij mij werkte verder korte pufjes achter elkaar het beste.

Het is zo mooi om te zien en te voelen wat je lichaam kan en doet, de kracht die je in je heb om je wondertje geboren te laten worden.

Ik zag er heel erg tegen op en was erg zenuwachtig maar door dat ik van jou, Elise, heb geleerd hoe ik het beste kan ademen en persen en weeën opvangen, was ik tijdens de bevalling de rust zelve en heb ik ons wondertje Manuel op de wereld gezet. Waar ik stiekem heel trots op ben.

Bedankt voor de fijne lessen!

Liefs Ellis

Hi Elise,

Op 13 oktober is ons mooie mannetje Stan geboren.

De verloskundige en kraamhulp gaven aan dat ze het zo bijzonder vonden dat ik zo goed naar mijn lichaam luisterde. Elise, dat heb ik echt aan jou te danken en het heeft het tot een hele bijzondere natuurlijke bevalling gemaakt!

Bedankt voor al je tips en tot snel.

Groetjes, Jolanda

Beste Elise,

Onze Lilly is afgelopen donderdag om 3.05 uur geboren. Een flinke gezonde dame van 4220 gram en 53 cm lang.

Onze verloskundige (van Sifra) had via het digitale systeem onze bevalling nog wat gevolgd. Ze las het volgende: “Mevrouw heeft yoga gedaan en vangt de weeen erg goed op. Partner doet actief mee”  Ik denk niet dat dit er gestaan zou hebben als we jou lessen niet gevolgd zouden hebben :). Dus bij deze hartelijk dank voor alle goede informatie en tips!

Lieve  Elise bedankt voor alles!

Liefs Caroline

Hoi lieve Elise!

Zoals je op het kaartje al had gezien is afgelopen zondag 13 september, 6 dagen na de uitgerekende datum, onze prachtige zoon Floris geboren!

Lieve Elise, dank voor al je wijze lessen, ik heb er enorm veel aan gehad. Zowel mijn eigen verloskundige, als de verloskundige in het MKC en verpleegkundige zeiden dat ze aan de manier waarop ik met de weeën omging konden zien dat ik yoga had gedaan.

Veel liefs, Jolien

Lieve Elise,

Op 29 juni, met 38 weken en 6 dagen, zijn wij de trotse papa en mama geworden van Reza Miraç.

De gynaecoloog constateerde rond 14.00 uur nog net geen 2 cm. Toch moest ik nog maar even blijven, omdat ze ook nog mijn bloeddruk opnieuw wilden meten. Tijdens het wachten hoorden we op de gang vanuit één van de verloskamers een hoop geschreeuw. Fatih en ik keken elkaar verschrikt aan en ik zei ‘dit is dus wat Elise bedoelt met rust = controle, zo gaan we het dus niet doen, kun je daar alsjeblieft voor zorgen als ik dat wel ga doen’. Mensen dat was heftig zeg, maar ook wel goed om daar dus nog even aan te denken, ook al waren we allebei nog steeds kei rustig.

De krampen waren nu inmiddels toch wel echte weeën geworden die ik met de ademhalingsoefeningen goed op heb kunnen vangen. In het begin genoeg tijd voor de diepe buikademhaling om weer wat rust en energie te krijgen om vervolgens met ‘deze- wee-komt-nooit- meer-terug’ de wee weg te puffen.

Om 18.00 uur voelde ik dat mijn lijf wilde persen. ‘Nou meid, als jij het gevoel hebt dat je moet persen, moet je er lekker voor gaan’ hoor ik de gynaecoloog nog zeggen, dat liet ik mij geen tweede keer zeggen, nu kreeg ik eindelijk zelf weer de touwtjes in handen. Terwijl ik de artsen hoorde zeggen dat ik een volle hap lucht moest nemen, hoorde ik jou Elise letterlijk zeggen dat dit het enige moment zou zijn waarop ik het advies mocht negeren. Dus met een halve teug lucht gaan persen. Het resultaat: 3 persweeën, 9 keer persen en 6 minuten later was Reza geboren.

Wat een heftige, maar o zo bijzondere ervaring! Door de adrenaline na de bevalling het gevoel de hele wereld aan te kunnen.

De artsen stonden versteld van de hoeveelheid energie die ik na de bevalling nog had noemden me een natuurtalent. Ze vroegen zelfs (als grap natuurlijk) of ik wel zeker wist dat dit mijn eerste kindje was, hahahahaha.

We genieten echt iedere dag en zijn nog altijd verwondert dat deze kleine man van ons is.

Het is eigenlijk niet te beschrijven, maar ik denk dat rijkdom, intens geluk en dankbaarheid het gevoel het beste omschrijven als je een kindje op de wereld mag zetten.

Lieve Elise, bedankt voor de fijne lessen. Tijdens de bevalling zoveel momenten van herkenning gehad van de dingen die tijdens de les besproken zijn. Ik heb er echt heel veel aan gehad.

Veel liefs XXX Jonna

bottom of page